Menu

Dins el Cicle Llargavista 2019

A DANCERS proposo a performers, artistes i interessats fer versions del solo Ballarina. En els últims anys, dins del procés de recerca-creació del projecte Ballarina, m’he preguntat com fer un espectacle de dansa avui, des dels continguts creatius, la interpretació i la relació amb el públic. Ballarina explora de manera personal, simple i minimalista com fer un espectacle amb un sol intèrpret, prescindint d’un equip, escenografia, disseny de llums o un terra especial. La peça és un recorregut detallat per la interpretació, la construcció d’un espectacle i la proximitat amb el públic, el resultat és un unplugged escènic ballat.

DANCERS és un projecte de transmissió-creació on de manera pràctica i teòrica fem un recorregut pel sol Ballarina a través de les vuit pautes de moviment que conformen la peça. Els participants codifiquen aquestes vuit pautes de moviment abstracte amb els seus recursos, trucs escènics, troballes, impossibilitats, referents etc.

LABORATORI-TALLER. El taller va dirigit a professionals de les arts en viu interessats en la pràctica i la recerca des del cos i la performativitat.

Sònia Gómez (La Sénia, Tarragona)

Ballarina, performer i coreògrafa. Estudio Dansa Contemporànea i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel.les, Bèlgica. Desde l’any 2004 treballo en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance. Actuant a: Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà. Visc i treballo a Barcelona.

2007 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH. 2010 PREMI ESPECTACLE INNOVADOR EN GIRA. Experiències amb un desconegut. Fira International/Osca. 2017 PREMI DELFÍ COLOMER MENCIÓ ESPECIAL. A VORE. 2018 PREMI MILLOR ESPECTACLE DE DANSA PREMIS BUTACA. A VORE.


Curs passat:

Del: 09/07/2019 al 13/07/2019
De dimarts a dissabte de 19.00h a 21.00h