Menu

Dins del cicle LLARGAVISTA 2018

Quan ens movem, podem percebre la contracció dels músculs movent els ossos. Podem distingir els diferents tons necessaris en aquest sistema musculo-esquelètic per donar un salt, anar al terra o simplement caminar o asseure’ns. Però… quanta consciència tenim del que hi ha dins d’aquest recipient? Quin és la relació entre continent i contingut?

En aquest taller proposo experimentar les possibilitats que ens atorguen els òrgans per a l’acció. Com a suport des de i cap a l’espai, organitzant la nostra geometria interna, regulant l’esforç i la qualitat dels moviments. Viatjarem des d’allò conegut i palpable cap a a allò més profund, per després emergir cap a fora i cap a la relació amb el que ens envolta, l’espai, els altres, l’ambient o el públic, si aquest és el cas. Junts intentarem trobar quins són els focus d’atenció que poden transformar-se en eines per a la creació individual i per al desenvolupament de dispositius grupals.

Alejandra Anselmo

(Rosario, Argentina)És actriu, docent i directora teatral, especialista en tècniques del moviment. Professora de Esferokinesis (Centre de Recerca i Estudi de Tècniques i Llenguatges Corporals. Adreça Silvia Mamana). Certificada en G.P.G. (Gimnàstica Postural Global) pel Centre Roust de Bs As. Formada en Sensopercepció amb Patricia *Stokoe i varis dels docents de l’Estudi al seu càrrec, tals com Debora Kalmar, Carlos Girat, OsvaldoAguilar i Olga Nicòsia. A més amb Marta Subiela i Gabriela Morales a Rosario. Entre 1983 i 1987 va estudiar Improvisació i Composició del Moviment amb Marta Subiela (amb Supervisió i avaluació d’Ana Itelman )

Va prendre classes amb mestres internacionals com: Alito Alessi, Dany Trenne , Cethie *araker , Francis Savage, Lisa Schmidt, Dany Lepkoff , Martin Keogh ,Jeff Bliss,Janet Lott, Susan Klein, Barbara Mahler, Adriana Almeida Pees, Walburga Glatz i Marila Veloso entre d’altres, en disciplines com : Anatomia Experiencial, Manipulacions, Body Work , Patrons de Moviment, Authentic Movement, Contact Improvisació , DansiAbility, BMC, Patrons Neurocelulares Bàsics i de Contact Improvisació amb mestres d’Argentina : Gabriela Entin, Andrea Fernandez, Roby Liaskowsky i Gabriela Morales Participa del Curs de formació i perfeccionament “Material for the spine” impartit per Steve Paxton (USA).

Des de 1996 dirigeix el seu propi Estudi de Tècniques Corporals i del Moviment. En aquest espai es desenvolupen recerques relacionades amb l’Educació i Integració Somàtica i es dicten classes de diverses formes d’entrenament físic i creatiu per a l’escena.Des de 2015 co dirigeix el col·lectiu Ficció Física, dedicat a la recerca i creació en dansa i arts escèniques contemporànies http://ficcionfisica.com/. Amb aquest grup ha creat les obres Cinc Ficció Física (aquesta última en codirección amb Marcelo Díaz) les quals s’han presentat a diverses ciutats d’Argentina i en Festivals Nacionals i internacionals: Festival Mundial de Solos i Duetos (Caracas, Veneçuela), Festival Vessants de Dansa Contemporània Emergent (Xile), CASA Festival de Teatre Llatinoamericà de Londres, Festival Internacional de Teatre de Manizales (Colòmbia), Latitude Festival (Anglaterra), Edinburgh Fringe Festival (Escòcia), Rutes Panamericanas a Toronto (Canadà), Loft Festival (Concepción, Xile), Festival Internacional El Cruze i Festival Internacional Experimenta Teatro (Rosario, Argentina).

Imparteix tallers i ofereix assessorament en tècniques del moviment a diferents escoles, tallers i agrupacions teatrals com: Agrupació Discepolin, Taller Escola d’Actuació Rayuela, Grup Escena Set, Elenco de Teatre de AMR, a més de diversos grups de la ciutat.

És Docent de la Càtedra d’Expressió Psicofísica I II i III en la carrera Actor-Actriu i en els tallers de Tècniques del Moviment de l’Escola Provincial de Teatre N° 3013 de Rosario des de 1992 i va ser docent de l’Estudi Gabriela Morales des de 1986 fins a 1998, amb grups de Gimnàstica, Gimnàstica Especial (Adults majors) i Sensopercepció.

És integrant permanent del grup d’estudi d’Integració Somàtica a Rosario coordinat per Silvia Mamana, des de 2006, en el qual ha tingut al seu càrrec els cursos introductoris per a la formació en aquesta disciplina.


Curs passat:

Del: 02/07/2018 al 06/07/2018
De 18:30h a 20h
60€
10% de descompte pels socis de l’APDC i de l’APCC, alumnes CSD, alumnes MOVEO i alumnes regulars de la Visiva.