Menu

Aquest taller serà abans de tot un espai creatiu on explorarem les possibilitats performatives del cos a través de la improvisació i el diàleg.

Les sessions estaran dividides en dos. A la primera part compartirem la nostra pràctica enfocada a despertar la consciència corporal, seguidament explorarem separadament els elements que alimentaran el joc de la improvisació. Passarem d’una mirada interna vers l’exterior, dirigida a l’altre i a l’espai. Travessarem conjuntament diverses dimensions i estats del cos: -La fragmentació del moviment: Entesa com a “fer una sola acció”, i així arribar a fragmentar el cos en diferents parts capaces de moure’s separadament. -La musicalitat del gest: Treball sobre l’analogia entre el moviment i la musica que permet diferents maneres d’utilitzar el ritme, el tempo, la tensió, la distensió… -El diàleg amb l’altre a través del contacte, que pot ser suau o amb més tensió/força i que pot conduir a donar o rebre el pes. A través d’aquests principis, deixarem les portes obertes a les emocions, la teatralitat, la imaginació… la improvisació ens permetrà de donar espai a la intuïció física, a la fragilitat i a l’observació dels nostres hàbits per obrir noves possibilitats de moviment. A la segona part, després d’una petita pausa, compartirem amb vosaltres les nostres temptatives de crear relacions entre el treball corporal i el treball amb objectes. Per a això treballarem a partir d’escenes que formen part de la nostra creació on l’objecte és present mitjançant l’escolta del potencial expressiu en la seva immobilitat i la seva manipulació.

Biografia

    Federica Porello

    Estudia a la Theatreschool a Amsterdam i a l’escola P.A.R.T.S a Brussel·les. Des de el 2006 treballa en diferents països (Bèlgica, Espanya, França), amb diversos artistes i companyies: Marlene Freitas, Tg Stan, la companyia de titelles Adonk! i la companyia de teatre d’ombres Le Theatre de Nuit. Des de 2009 treballa amb Albert Quesada, formant el 2015 la companyia de dansa ACME.Al 2013 comença a treballar pe a la companyia Malpelo, i també comença el seu propi treball en col·laboració amb Xavi Moreno i Marine Broise. Junts desenvolupen una gramàtica del moviment en un pont que es troba entre la dansa improvisada i la manipulació d’objectes, amb un objectiu pedagògic i per a la creació de l’espectacle Lacuna.Al 2015 participa a la creació de La Mesura del Desordre, dirigida per Thomas Hauert en col·laboració amb el Group LaBolsa, un grup d’intèrprets internacional que es troben a Barcelona. http://federicaporello.wordpress.com

    Xavi Moreno

    Autodidacte format en col·lectius i grups d’entrenament i practica teatral, estudia amb Moshen Cohen, Mayte Vaos, Manu Aizpuru i crea diferents espectacles de carrer. Freqüenta el taller de titelles Pepe Otal on ha participat en la construcció i creació d’espectacles. Al 2008 treballa amb la companyia Apatches per a la creació de Entretiempo. Des de 2010 fins al 2013 forma part de la companyia francesa Adonk!, col·laborant en la creació d’un llenguatge en comú entre la dansa i les arts del titella, donant tallers (Institut International de la Marionette o Raveline, Dieppe) i creant l’espectacle Commune Presénce (2012) Al 2012 comença a col·laborar amb Federica Porello i Marine Broise. Junts desenvolupen una gramàtica del moviment en un pont que es troba entre la dansa improvisada i la manipulació d’objectes, amb un objectiu pedagògic i per a la creació de l’espectacle Lacuna. Al 2014 participa en la creació de Cuartet Combinat dirigida per Oscar Valsecchi. I al 2015 participa en la creació de La Mesura del Desordre, dirigida per Thomas Hauert en col·laboració amb el Group LaBolsa.


Curs passat:

Del: 09/04/2016 al 10/04/2016
11h a 15h
60€
10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD