Menu

Dins el Cicle Llargavista 2019

Error és un codi d’improvisació conduïda obert i lliure, destinat a treballar la composició i la representació escènica a través del joc i l’exploració dels límits. Una partida que requereix de la presència en escena del coreògraf conduint a ballarins, músics i tècnica.

Per a jugar a ‘Error’ són necessaris els següents elements: un espai, un o diversos coreògrafs/as, un cos de ball, un ensemble musical i el codi en format partida. Aquest joc no busca un encert escènic, més aviat desitja l’error, cerca la bellesa del terror, qüestiona des de la diversió. Estratègies que desactiven l’encert i possibiliten la diversió del fracàs. ‘Error’ és un codi per a jugar sense guanyar.

Juan Luis Matilla

Juan Luis Matilla posa en marxa Mopa després de realitzar els seus primer treballs, ‘Delicatekken’ i ‘Dansa Extraterrestre’, com a More productive. Després d’aquests primers treballs i diverses col·laboracions amb companyies locals, nacionals i europees continua amb nous projectes, sota el paraigua de Mopa, però en col·laboració amb altres creadors, com és el cas de ‘‘Tuve que hacer el amor por cortesía’ ’ (juntament amb Francisco Torres, 2007-2009),‘Tus hijos me están jodiendo la vida’ (amb Francisco Torres i Roberto Martínez Losa, 2007-2009), o ‘(espérame despierto)’ (acompanyat per Eloísa Cantón i dirigit per Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola. Aquesta peça compta amb diversos esments i premis: Fira d’Osca i Escenaris de Sevilla).

A l’any 2009 rep el Primer Premi del Certamen Coreogràfic de Madrid, Pas a 2, amb la peça curta ‘Mala suerte o falta de talento’ al costat de Raquel Luque y forma part del projecte Choreoraum 2010. Després del pas pel Festival Grec de la peça curta, a l’octubre de 2011 estrena al Teatre Central de Sevilla la versió completa d’aquest espectacle sota la direcció de Francisco Torres (La peça compta amb diversos premis Escenaris de Sevilla i de l’Associació Andalusa de Dansa, PAD, inclòs el de millor direcció). Al final del 2012 estrena el seu primer solo, ‘Sad Dansi Therapy’ i comença a preparar ‘Acostumbrismo, una romería a Saint Tropez’, una producció del Festival Internacional de Dansa d’Itàlica, estrenada al juliol de 2013. Al 2015 presenta en el marc del Teatre Central, ‘Boh!’. En la seva vessant més musical desenvolupa ‘Da Mopa’, un concert ballat presentat a la temporada 2016/2017 al Teatre Central, proposta que compagina amb les seves últimes col·laboracions amb les Germanes Gerstring, B612 o Grábita Dansa. Poc abans d’estrenar el seu concert ballat ‘Da Mopa, presenta ‘Error, versió beta’ una producció del ICAS en la qual construeix un codi obert per a la improvisació conduïda de ballarins i músics, experiència que repeteixi en ‘Error Young Vibes’ al costat d’Indústries94 i la versió final que estrena en el marc del Teatre Central de Sevilla al gener de 2018 sota el nom de ‘Error’.


Curs passat:

Del: 09/07/2019 al 13/07/2019
De Dimarts a dissabte de 16:30h a 18.30h