Menu

Alineament ossi

Entendre l’anatomia estructural ens dona una visió mecànica i una comprensió de l’aspecte biomecànic del cos humà.

L’estructura òssia a través de les articulacions te capacitats i limitacions de moviment, cada articulació proposa un rang de moviment i certes direccions. Els lligaments ens donen feedback sobre el moviment articular i orquestren als músculs al estar molt a prop de les articulacions

Tot i compartir una anatomia comuna, cada individu tenim dimensions, formes i to muscular propis. L’esquelet proposa zones de més rigidesa i zones de més mobilitat.

En aquest taller partirem de l’anatomia com a base per a l’observació individual del nostre moviment.

La comprensió del rang de moviment articular ens permet la prevenció de lesions i l’observació d’hàbits contraproduents i així la capacitat de decidir i entendre els moments de risc possibles en el moviment.

Fàscia

La Fàscia forma part del teixit connectiu del cos humà. Aquest és un sistema global, continu i amb capacitat elàstica.

Fàscia embolcalla cada part del cos, tant a nivell cel·lular fins a sota la pell, connectant i cada part del cos amb la resta.

Estretament lligada el sistema nerviós funciona com un òrgan sensitiu.

I arrel de la seva capacitat elàstica podem economitzar esforç muscular durant el moviment i trobar un treball global i col·laboratiu amb els sistemes ossi i muscular.

Caminar un art cap a la dansa.

Caminar considerant l’alineament estructural i l’eficiència en l’absorció de l’impacte contra el terra esdevé molt interessant si pensem que cada passa que fem resulta un impacte de 4 vegades el nostre pes corporal.

En el segle en el que vivim, a causa de caminar en superfícies planes, portar sabates i incrementar fins a l’absurditat l’ús de vehicles, estem reduint les oportunitats de caminar i perdent així una intel·ligència de moviment que ens ha estat oferta com a essers humans, el bipedisme.

En aquest taller analitzarem com des de l’entesa del caminar arribem a l’entesa de la dansa.

Axis Syllabus

L’Axis Syllabus és una eina per l’aproximació al moviment fundada pel ballarí Frey Faust als anys 80. Estudia la locomoció humana en termes de salut i eficiència, això significa que estudia el rang de moviment en cada articulació i l’equilibri entre la tensió muscular i l’ús de l’elasticitat tissular en relació i col·laboració amb les lleis gravitatòries. N’extreu la informació en camps científics com l’anatomia, la física, la biomecànica, fisiologia etc. Ofereix un entrenament que proporciona auto coneixement i autonomia.

Axis Syllabus s’actualitza constantment segons els nous interessos que sorgeixen en les persones de la Network Internacional de Recerca Axis Syllabus (ASIRN) i les novetats en les recerques de la comunitat científica, i així també fent els canvis pertinents en l’oferiment del material de moviment en acord amb aquests canvis.

AxisSyllabus.org

Maria Mora Alcolea

Ballarina-intèrpret, professora d’Axis Syllabus, docent del moviment i la dansa contemporània.

Exerceix els estudis musicals fins al grau mitjà al Conservatori d’Enric Granados de Lleida, Catalunya. A partir d’aquesta experiència es posa en contacte amb la dansa contemporània.

Apassionada i curiosa per aquesta forma artística, comença a estudiar al Conservatori de Tarragona, mes tard viatja a Brussel·les durant 5 anys per continuar el seu desenvolupament, on rep la informació de diferents mestres i experimenta diferents estils a Jette Studio, Hybrid Studio i La Raffinerie.

El 2007 descobreix l’Axis Syllabus i s’involucra en la xarxa internacional d’investigació; ASIRN. N’és mestra certificada. Avui la única instructora a nivell peninsular. Imparteix classes regularment en el seu territori, Celrà, Lleida i Barcelona, i a l’estranger, ha anat a Itàlia, Hongria, Bèlgica, França i Grècia.

Artísticament treballa com a intèrpret i investigadora en la dansa improvisació contemporània en general i en el vocabulari Soundpainting, amb el Col·lectiu Free’t amb el que treballa fa 6 anys amb varis espectacles. Es també activa des de fa 12 anys en el Contact Improvisació, ensenya i participa en el seu desenvolupament.

Membre de Cia Alaka, trio d’improvisació.

Escollida com a coreògrafa en el projecte Balla’m un Llibre per l’APDC amb “Un instant”

Duo Herbes Silvestre amb el percussionista Dominique Chanteloup (França). Duo Arima, amb la peça Quasi Serenor amb el contrabaixista Rafel Esteve (Catalunya). DuoDau amb el músic Arnau Millà i forma part de la plantilla d’intèrprets de la companyia de teatre ZumZumTeatre amb l’espectacle HIPPOS.


Curs passat:

Del: 05/06/2020 al 07/06/2020
Els divendres de 18 a 21h / Dissabte 10:30 a 13:30 i de 15:30 a 18:30 / Diumenge de 10:30 a 14
1 taller 70 euros / 3 tallers 180 euros
Art del caminar

Curs passat:

Del: 24/04/2020 al 26/04/2020
Els divendres de 18 a 21h / Dissabte 10:30 a 13:30 i de 15:30 a 18:30 / Diumenge de 10:30 a 14
1 taller 70 euros / 3 tallers 180 euros
La Fàscia

Curs passat:

Del: 07/02/2020 al 09/02/2020
Els divendres de 18 a 21h / Dissabte 10:30 a 13:30 i de 15:30 a 18:30 / Diumenge de 10:30 a 14
1 taller 70 euros / 3 tallers 180 euros
Alineament ossi