Menu

L’objectiu d’aquest taller és compartir estratègies i qüestions de composició en temps real que neixen de l’experiment escènic «Breve ensayo sobre la nada» d’Iris Heitzinger.

A «Breve ensayo sobre la nada» em faig una sèrie de preguntes sobre el concepte del-no res partint de la suposició que el no-res, a la vegada, comporta el tot. Al taller elaborarem diferents jocs per tal d’explorar la percepció individual del no-res de cadascú. L’observació dels processos de decisió interns i la intervenció activa en ells juga un paper important. L’objectiu és crear una espècie de mapa col·lectiu que ens informa sobre les qualitats i textures del concept del no-res. Ens farem preguntes com: D’on sorgeix l’acció/el moviment? Què és un impuls? Què és un pla? Quant temps es manté la meva atenció i el meu interès per allò que estic fent i en quina mesura coincideix això amb el marge d’atenció del públic? Quant control vull o necessito executar sobre el meu material? Estic sent sincer/a a la meva acció i el meu estar?

Una component important en aquesta pràctica és el rol del testimoni, considerant que l’objectiu és el de plasmar la creativitat espontània i intuïtiva. Com a grup buscarem crear un context segur i còmode per a poder mirar-nos, mostrar-nos i compartir idees, preguntes, dubtes i conclusions.

Biografia

    Iris Heitzinger

    Estudia a la Anton Bruckner Privatuniversität (Àustria). Creadora independent, ballarina i docent. Ha col·laborat amb artistes com Guillermo Weickert, Natalia Jiménez, Jeremy Wade, Ted Stoffer, Vincent Dance Theatre, Editta Braun, Willi Dorner, Group LaBolsa & Thomas Hauert, etc… Imparteix classes regulars i tallers de dansa contemporània, improvisación i composició a Austria, Canadà, Japó, Polònia, Espanya i Regne Unit. Crea el seu propi treball des del 2007 amb interès en les col·laboracions interdisciplinèries i interculturals que investiguen les capacitats del cos des de diferents angles. Viu i treballa entre Catalunya i Austria. http://irisheitzinger.com


Curs passat:

Del: 19/09/2015 al 20/09/2015
dissabte de 11h a 15h, i diumenge de 15h a 19h
50€