Menu

El taller està dirigit a ballarines/ballarins, performers i actores/actors ia les persones amb un interès per a la investigació corporal/creativa.

Obro aquest espai de laboratori per oferir eines específiques a cada persona en el desenvolupament de la seva pròpia creació escènica. La intuïció i l'observació són els meus 2 grans suports i des d'allà teixeixo un diàleg creatiu amb la persona que es lliura al procés. No tinc la resposta davant meu, mai la vaig tenir. Em llanço al buit amb els meus coneixements perceptius i acadèmics i salto amb cada persona a la recerca del seu tresor, del seu diamant. L'únic que vull és que brilli amb autenticitat i veritat. L'eix principal de la recerca és el cos amb el moviment, l'expressió i la narració, no importa que sigui teatre- físic, dansa-teatre, teatre gestual, dansa, performance amb objectes, amb materials o sense.

El que sí que importa són les ganes d'investigar i explorar, sense por de perdre's per després trobar-se. En aquesta proposta arribarem a una idea, una atmosfera, un esbós, un work in progress per compartir, a banda de l'experiència viscuda i integrada al cos de tot el procés creatiu amb les seves diferents comprensions i etapes. D'altra banda, es desenvoluparà una consciència més gran del propi camí evolutiu en la creació i s'amplificarà la mirada externa gràcies a l'observació dels processos dels companys. És una experiència que transforma i que ens permet veure com es plasma les nostres idees en la matèria.

Biografia

    SOPHIE THIRION (BRUSSEL·LES, 1978)

    Artista creadora i directora en arts vives. Es va formar a l'escola de Jacques Lecoq en teatre físic (Brussel·les) i al Laboratori, escola d'expressió corporal dramàtica (BCN). El seu interès per l'expressivitat del cos i la dansa la porto a investigar la dansa-butoh i la dansa-teatre amb mestres com Atsushi Takenouchi, Thomas Hauert, Pau Aran, Andres Waksman, Linh Johansson, David Wampach, Minako Seki, Denise Namura entres altres. Des de molt aviat interpel·la la hibridació dels diferents llenguatges escènics buscant alhora trobar un llenguatge propi dins les arts vives. Això la va portar a 2 Masters a Performance amb el mètode Keep Moving de Mercedes Boronat. Respecte a la creació va emprendre un camí molt en solitària per trobar-se dins del gènere dels nous llenguatges i va crear més de 6 sols com “Schiele, dones al descobert”, “la femme- oiseau”, “Brisa”, “Nivis” on investigo de forma personal com abordar els processos creatius i com teixir ponts entre la poesia visual, la narració en moviment, i la dansa amb materials. Des d'allà creo la seva pròpia metodologia que anomeno “La Lírica Física” i va començar a impartir cursos intensius de creació escèniques a diversos espais alternatius com La Visiva (BCN), L'espai en Blanc (Madrid), El BlueFactory (Suïssa), centres d'arts com el Centre Pàrraga ( Múrcia) i centres cívics Com Can Felipa (BCN). En aquestes formacions acompanyo moltes persones a desenvolupar un sol escènic acompanyant-les amb el seu coneixement acadèmic i la seva intuïció creativa. Les seves investigacions com a creadora i pedagoga el van portar a la seva primera gran producció “Home” com a directora artística, l'obra es va estrenar al Teatre Circo Múrcia, amb el suport de la Caserna d'Artilleria i l'Ayecía. També ha col·laborat com a intèrpret amb Meritxell Checa, Vinicius Carvahlo, Marina Tsartsara, Valentina Carlone, i amb la companyia AzulTeatro (Itàlia) on va desenvolupar una nova investigació de Site SPECIFIC en reserves naturals participant a l'Alt Festival de Malta i Festival OperaPrima d'Itàlia. En aquests darrers anys s'està dedicant més a la direcció escènica i assessorament en direcció artística amb diversos espectacles com “Wak”, espectacle familiar inspirat en els contes d'Olga de Déu amb l'Ayecía que es va estrenar al Teatre Circ Múrcia, Faüla de la Cia Dosenvilo, Cigarreres, Alacant, i "Kariguri" de la Cia Giramagic entre uns altres. Actualment està en procés de creació d'un nou sol “Inherent” i en una nova investigació sobre un entrenament performatiu “Floating” a la Visiva.


Curs passat:

Del: 03/06/2023 al 11/06/2023
2 caps de setmana: el 3 i 4 de juny i el 10 i 11 de juny 2023; dissabtes i diumenges de 10h30 a 14h30
160€
140€ pels alumnes de la Visiva i la Lírica Física