Menu

Sophie Thirion ens ofereix un espai per a la investigació i la creació escènica. Un laboratori per explorar i navegar a través del món de les arts vives, utilitzant com a eix central el cos amb tot el moviment, l'expressió i la narració.

El taller està dirigit a ballarines/ballarins, performers i actores/actors ia les persones amb un interès per a la investigació corporal/creativa.

Sophie Thirion ens ofereix un espai per a la investigació i la creació escènica. Un laboratori per explorar i navegar a través del món de les arts vives, utilitzant com a eix central el cos amb tot el moviment, l'expressió i la narració. Aquest curs ens inspirarem de l'atmosfera i de l'univers de la fotògrafa Francesca Woodman, explorant els diferents llenguatges, tant físics/sensitius que poètics/plàstics que lliura el seu univers, com a disparador en la creació escènica. Poesia, estat, moviment, posada en escena…tanta inspiració! Aquest laboratori obrirà la possibilitat de teixir llaços entre els cossos dansaires i els materials, objectes i vestuaris com a part íntegra de la cerca. I així permetre als participants indagar en les múltiples facetes expressives. La proposta brinda l'oportunitat de descobrir noves finestres creatives per aprofundir en l'univers únic de cada persona, maximitzant-ne el potencial i l'autenticitat. Alhora ens posarem en situació d'instal·lació performativa per interactuar i desenvolupar amb el grup atmosferes inspirades en el seu treball. Es cercarà una expressió viva que reflecteixi un disseny corporal poètic i sincer. La Lírica Física és un sistema en què s'aborda el cos i el moviment de les creadores i els creadors a partir de la seva sensibilitat viva, de les pròpies qualitats escèniques i de la seva relació amb elements o materials, que configuren una poètica visual i corporal , articulats com un tot. Cada participant rebrà un correu de benvinguda i confirmació amb més indicacions abans de començar el curs.

Biografia

    SOPHIE THIRION (Brussel·les, 1978)

    Artista creadora i directora en arts vives. Es va formar a l'escola de Jacques Lecoq en teatre físic (Brussel·les) i al Laboratori, escola d'expressió corporal dramàtica (BCN). El seu interès per l'expressivitat del cos i la dansa la porto a investigar la dansa-butoh i la dansa-teatre amb mestres com Atsushi Takenouchi, Thomas Hauert, Pau Aran, Andres Waksman, Linh Johansson, David Wampach, Minako Seki, Denise Namura entres altres. Des de molt aviat interpel·la la hibridació dels diferents llenguatges escènics buscant alhora trobar un llenguatge propi dins les arts vives. Això la va portar a 2 Masters a Performance amb el mètode Keep Moving de Mercedes Boronat. Respecte a la creació va emprendre un camí molt en solitària per trobar-se dins del gènere dels nous llenguatges i va crear més de 6 sols com “Schiele, dones al descobert”, “la femme- oiseau”, “Brisa”, “Nivis” on investigo de forma personal com abordar els processos creatius i com teixir ponts entre la poesia visual, la narració en moviment, i la dansa amb materials. Des d'allà creo la seva pròpia metodologia que anomeno “La Lírica Física” i va començar a impartir cursos intensius de creació escèniques a diversos espais alternatius com La Visiva (BCN), L'espai en Blanc (Madrid), El BlueFactory (Suïssa), centres d'arts com el Centre Pàrraga ( Múrcia) i centres cívics Com Can Felipa (BCN). En aquestes formacions acompanyo moltes persones a desenvolupar un sol escènic acompanyant-les amb el seu coneixement acadèmic i la seva intuïció creativa. Les seves investigacions com a creadora i pedagoga el van portar a la seva primera gran producció “Home” com a directora artística, l'obra es va estrenar al Teatre Circo Múrcia, amb el suport de la Caserna d'Artilleria i l'Ayecía. També ha col·laborat com a intèrpret amb Meritxell Checa, Vinicius Carvahlo, Marina Tsartsara, Valentina Carlone, i amb la companyia AzulTeatro (Itàlia) on va desenvolupar una nova investigació de Site SPECIFIC en reserves naturals participant a l'Alt Festival de Malta i Festival OperaPrima d'Itàlia. En aquests darrers anys s'està dedicant més a la direcció escènica i assessorament en direcció artística amb diversos espectacles com “Wak”, espectacle familiar inspirat en els contes d'Olga de Déu amb l'Ayecía que es va estrenar al Teatre Circ Múrcia, Faüla de la Cia Dosenvilo, Cigarreres, Alacant, i "Kariguri" de la Cia Giramagic entre uns altres. Actualment està en procés de creació d'un nou sol “Inherent” i en una nova investigació sobre un entrenament performatiu “Floating” a la Visiva.


Noves dates:

Del: 22/04/2023 al 23/04/2023
dissabte i diumenge de 10h30 a 14h30
80€
70€ para los alumnos de la Visiva i la Lírica Física
Inscripcions: laliricafisica@gmail.com


Curs passat:

Del: 04/03/2023 al 05/03/2023
dissabte i diumenge de 10.30h a 14.30h
80€
70€ pels alumnes de la Visiva i la Lírica Física.