Menu

El Tao Yin és una de les disciplines que els taoistes van crear amb l’objectiu de mantenir el cos sa i equilibrat. És una de les tècniques precursores del Chi Kung i del Tai Chi, i es caracteritza pel seu moviment des del Tan Tien inferior (abdomen baix), l’enfortiment dels tendons i l’alineació la columna vertebral; reforçant així l’estructura corporal interna. Està format per una sèrie d’exercicis que es practiquen principalment a terra, sincronitzats amb una respiració lenta i rítmica. Es realitza amb els ulls tancats per trobar un moviment dirigit des del centre del cos (i no pel cap), i així assolir el que seria una meditació en moviment.

La seva pràctica està indicada per millorar els mals d’esquena, la tendinitis, la fibromialgia o l’estrès, per posar alguns exemples. Els efectes immediats d’una pràctica conscient són una major capacitat respiratòria i una millora general de la salut. Està indicat per a qualsevol tipus de persona, des d’aquelles que facin o hagin fet servir molt les seves articulacions, fins a persones grans que necessitin treball de rehabilitació, per qui tingui problemes a l’hora de relaxar-se, etc.

Els objectius de l’activitat són:

  • Aprendre a dirigir l’energia pel nostre cos, elevant-ne el nivell.
  • Enfortir i flexibilitzar els tendons.
  • Corregir la postura corporal.
  • Augmentar la capacitat respiratòria.
  • Prevenir, millorar o eliminar dolors i molèsties musculars i articulars.
  • Aconseguir més estabilitat emocional.

Mònica van Campen

Després de finalitzar els seus estudis a l’Institut del Teatre l’any 2001, on es forma en tècniques d’interpretació i també en diferents disciplines de treball corporal, Mònica van Campen s’endinsa en el món del Butoh de la mà de mestres com Andrés Corchero i Wendell Wells. Poc després, descobreix el Tao Yin K.Y. i acaba diplomant-se de la mà d’Stella Murias l’any 2010, que és quan inicia la seva tasca docent d’aquesta tècnica a Barcelona.


Curs passat:

Del: 08/10/2019 al 30/06/2020
Tots els dimarts, de 20h a 21.15h.