Menu

Aquest entrenament és una aproximació singular a la relació de l’intèrpret amb l’espai i el temps, dirigit tant a ballarines i actrius com a performers, músiques, cantants, directores, dramaturgues i tècniques, o a qualsevol que tingui inquietuds artístiques entorn de les arts escèniques i el moviment.

Els Viewpoints tenen el seu origen en la dansa postmoderna novaiorquesa. Van ser creats per la coreògrafa Mary Overlie i després desenvolupats per a teatre per la directora d’escena Anne Bogart de la SITI Company.

Un Performer en l’Espai ∞ Temps és un entrenament escènic creatiu en el qual investiguem i aprofundim en els diferents paràmetres en relació amb l’espai i el temps per a descobrir el potencial expressiu que conté cadascun d’ells.

SYSTEMS és un dispositiu mnemotècnic per als sis paràmetres dels Viewpoints de Mary Overlie (l’acrònim real s’escriu SSTEMS: Space, Shape, Temp, Emotion, Movement i Story) i també representa els paràmetres que Mary Overlie va considerar més importants.

Els Viewpoints ens serveixen per a sortir de la Zona Grisa, on les coses són esperades, segures, còmodes, d’un terme mitjà o que van per un camí central. Ens serveixen per a ampliar la consciència cap a tots els paràmetres que intervenen sobre un espai escènic. Ens serveixen per a conèixer les nostres tendències i els nostres límits en relació amb aquests paràmetres i amb pràctica empènyer aquests límits per a ampliar el ventall de matisos expressius que conté cadascun d’ells.

Dins d’aquest entrenament ens introduirem en la composició escènica des dels Viewpoints, creant petites improvisacions escèniques.

Oskar Luko

Actor i performer, postgraduat en Arts Escèniques per la UPV/EHU, membre de la companyia Kabia Teatre, col·laborador a Ars Performance lab. i cofundador de cia. Blanco Roto. S’interessa per les arts performatives del moviment i completa la seva formació amb diferents pràctiques: Viewpoints amb Mary Overlie, Barney O’Halon i Borja Ruiz, Body Weather amb Andrés Corchero i Oguri, Art com a vehicle amb Pere Sais, Maud Robart, Gey Pin Ang, Anna Zubrzycka i Thomas Richards, Kobayashi Ryu Aikido (Shodan) amb Arus Shidoin 5è DAN i Balacheff Kyoshi 6è DAN DNBK, Dansa contemporanea amb Augusto Omulú, Thomas Hauert, Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola, Lali Ayguade i Sol Picó.

https://oskarluko.wordpress.com/

Els ulls dels éssers vius posseeixen la més sorprenent de les virtuts: la mirada. No existeix res tan singular. De les orelles de les criatures no diem que posseeixen una «escoltada», ni dels seus nassos que posseeixen una «olorada» o una «aspirada».

Què és la mirada? Cap paraula pot aproximar-se a la seva estranya essència. I, no obstant això, la mirada existeix. Fins i tot podria dir-se que poques realitats existeixen fins a tal punt. Quina és la diferència entre els ulls que posseeixen una mirada i els ulls que no la posseeixen? Aquesta diferència té un nom: la vida. La vida comença on comença la mirada.

Amélie Nothomb • Metafísica dels tubs.


Curs passat:

Del: 26/01/2021 al 06/04/2021
Curs sencer: 160€
Curs sencer: 160€
10% descompte socis APDC, APCC, AADPC i alumnes del CSD i ESAD