Menu

El Taller està dirigit a ballarins, performers i actors.

Cada persona vindrà amb una proposta per investigar que pot ser inspirada en una foto, una pintura, una frase, un tema o simplement amb les ganes d’explorar amb un material o un objecte específic.

La Sophie Thirion ens ofereix un espai per a la investigació i la creació escènica, utilitzant com a eix central el cos amb tot el seu moviment, la seva expressió i la seva narració.

En aquest curs ens inspirarem a partir d’una proposta personal i sobre aquesta, explorarem els diferents llenguatges: físics, sensitius, poètics i plàstics com un disparador en la creació escènica.

Poesía, estat interior, moviment, posada en escena … aquest laboratori obrirà la possibilitat de teixir ponts entre diversos tècniques, utilitzant diversos materials, objectes i vestuaris com a part íntegra de la cerca, i així permetre als participants indagar en les seves múltiples facetes expressives. La proposta brinda l’oportunitat al creador de descobrir noves portes per aprofundir en el seu univers propi i únic, ampliant el seu potencial i la seva autenticitat.

Començarem amb un treball individual per indagar i canalitzar la idea de cada persona, un joc entre l’interior i l’exterior, el conscient i l’inconscient, i des d’allà, interactuar amb el grup i poder crear tan un treball de un solo, com de parella, trio o bé escenes grupals. Es buscarà una expressió viva que reflecteixi un disseny corporal poètic i sincer.

«La Lírica Física» és un sistema en el qual s’aborda el cos i el moviment dels intèrprets i les interpretes a partir de la seva emoció viva, i de la seva relació sensible amb elements plàstics, que configuren una poètica visual i corporal, articulats com un tot .

Cada participant rebrà un mail de benvinguda i confirmació amb més indicacions uns dies abans de començar el whorkshop.

SOPHIE THIRION (Brussel·les, 1978)

A més a més de ser la meva professió, la Creació escènica i l’Art en general és per a mi un pilar de vida: és el que m’orienta per saber cap a on avançar. Va ser aquest impuls el que em va portar a iniciar la meva formació en Teatre Físic a l’Escola de Jacques Lecoq a Brussel·les (1998 – 2001) i a continuar amb la meva formació com a creadora teatral en Laboratori Escola d’Expressió Corporal Dramàtica, amb Jessica Walker, a Barcelona ( 2005 – 2008).

El meu interès per trobar un llenguatge propi dins del moviment expressiu, em va portar a seguir creixent i investigar la dansa Butoh amb mestres com Atsushi Takenouchi (París, 2009 – 2012) Minako Seki (Berlín, 2010) i Yumiko Yoshioka (Menorca, 2011). I a treballar el mètode Keep Moving amb Mercedes Boronat (Barcelona, 2013 – 2016).

L’any 2014 vaig cursar la Formación Internacional en Enfoques Contemporáneos para la Creación Escénica, Emfoco III a Concepción, Xile, amb coreògrafs internacionals com David Wampach, Thomas Hauert i Magdalena Bahamondes, entre d’altres.

Dedicada a la formació i la creació permanents, vaig seguir el meu entrenament en dansa – teatre amb la ballarina Meritxell Txeca, amb el ballarí Pau Aran, amb Andrés Waksman i la ballarina Linh Johansson al centre ALAS, a Barcelona (2018 – 2020); i amb Denise Namura, de la Companyia «A fleur de peau» (París, 2019).

La pregunta del perquè habitar l’espai entre la dansa i el teatre segueix viva en mi, i és des d’ella que he desenvolupat tots els meus treballs de docència i de creació. Com sol passar en aquesta professió, la formació, la creació i la docència han estat aspectes que he desenvolupat de manera simultània al llarg dels anys. Així mateix, la pregunta de com s’incorpora la plàstica a les arts vives, ha cridat especialment el meu interès, donant forma a una estètica pròpia que impregna les meves creacions artístiques. Algunes d’elles són: «Rosella» (Lithica, Menorca, 2010), «La femme Oiseau» (Teatre RAI, Barcelona, 2011), “Schiele, dones al descobert» (Espai nunArt, Barcelona, 2013), «Brisa» (Espai Hangar, Barcelona, 2015), «Nivis» (Galeria Mutuo, Barcelona, 2017), i “Home” (La visiva, Barcelona, 2019; Caserna d’Artilleria, 2020).

En paral·lel a les meves creacions pròpies, he desenvolupat co-creacions amb diversos artistes entre ells: el dúo de dansa-teatre «Eairas» (La Fabrica Estruch, Sabadell, 2017) amb Meritxell Txeca, el dúo de dansa-teatre «Magnètica» amb Vinicius Carvalho (La Ménagerie de Verre, París, 2020). I dues creacions més: “Site Specific” amb la companyia «Blau Teatre» (Alt Festival, Malta i Itàlia, anys 2018 i 2019). En l’últim període, a més de desenvolupar la creació i direcció de l’obra de «Wak» inspirada en els contes infantils de la il·lustradora Olga de Déu amb la companyia Ayecía, he creat i dirigit l’obra «Home», que fou estrenada al Teatre Circ de Múrcia aquest mes de juny del 2021. — Sophie ThirionWeb Oficial Sophie Thirion


Curs passat:

Del: 05/03/2022 al 06/03/2022
10:00h a 14:00h
80€ i 70€ pels alumnes de La Visiva y la Lírica Física


Curs passat:

Del: 20/11/2021 al 21/11/2021
10:00h a 14:00h
80€ i 70€ pels alumnes de La Visiva y la Lírica Física