Menu

» Y todo para recuperar un cuerpo sabio, liberarlo de todo lo que no le es propio, descolonizarlo, atender a la forma como sustrato sobre el que han operado los discursos, las disciplinas, las creencias y des-adiestrarlo para recuperar un cuerpo salvaje, inocente, sensible y en relación a su infinita potencia » Claudia Faci, desembre del 2015.

SINGULAR és un projecte «diletant» de buscar identificar-se des del cos creatiu. Pretén abolir les distincions estanques i anar més enllà dels paràmetres que hem anat construint, etiquetant i empaquetant. SINGULAR busseja les excepcions a les regles, «accidents», «errors», «a-normalitats», que conformen l’alteritat que tendim a neutralitzar. SINGULAR busca des-condicionar-se, sumar patrons fins a transformar-los, no des-aprendre sinó fer un viatge cap enrere en el procés d’ensinistrament a què la socialització ha sotmès als nostres cossos, i transformar-lo per fer-lo únic en si. Salts de lloc, salts d’atmosfera, salts d’emoció, salts d’identitat, salts del jo.

Creació i interpretació Lucía Jaén / Fotografia i vídeo Fabrizio Barra / Músiques diverses / Gestió i Producció Lloc incert Col·lectiu

Lucía Jaén.

Integrant i fundadora del Col·lectiu Lloc Incert.

El meu creixement en dansa neix de la percepció del món a través del cos i es desenvolupa a Valencia, fent allà una família de grands mestres i creadores. Actualment a Barcelona camino la investigació en el seu esdevenir, fent de la meva realitat un laboratori i de la creativitat la meva forma de vida. He fusionat amb altres cossos, altres tècniques, altres pràctiques, amb altres arts i altres mons, per a experimentar la infinitat de perspectives i individualitats que podem trobar en l’art del moviment. Encaro els meus treballs des de la reflexió, la intuició i la creació en el moment present. La meva experiència en escena ha passat per diversos espais de representació, on he pogut ballar, (re)presentar-me, crear, performear y ser-en-el-món. En singular, el meu univers artístic està contaminat i transformant-se a cada moment. És per això que experimento la vida como un trànsit del cos, contenidor de vivències. http://luciaensingular.wixsite.com/luciaensingular Col·lectiu Lloc Incert. Sorgeix al 2014 a partir de la trobada de diferents personalitats artístiques en un marc comú. De la mà de Rocío Pérez (al 2010), descobrim la dansa contemporània com a mitjà d’experimentació escènica. A partir d’aquesta trobada comencem a crear peces de creació col·lectiva experimental, en les que el cos serveix com a eina fonamental pel desenvolupament de conceptes i filosofies que compartim des de llavors i fins aquest moment.