El cos digital pretén ser succedani del cos real. Ens trobem davant d’un paisatge minat de missatges contradictoris entre la demanda impulsiva de ser omnipresents i alhora la de ser únics. Ens dupliquem en versions virtuals per poder arribar a tothom, per ignorar les distàncies, l’espera, el buit.
Còpia · Imitació · duplicat · reproducció · substitut · versió · remake · cover · variació simulació · artificial · alterat · succedani · fictici · engany · plagi · rèplica · versió digital virtual · marca blanca · shanzhai · fake
Còpies d’un original intangible, que potser ni tan sols existeix. Còpies amb esquerdes però amb l’avantatge de ser tangibles.
El concepte motor de FAKE YOU és el succedani, la marca blanca, el fake.
Cos tangible vs cos virtual.
FAKE YOU posa en dubte els rols i les jerarquies des del cos. La investigació no tracta la dualitat evident entre poder i submissió; em semblen més suggerents els espais intermedis, més confusos però potser més lligats a la realitat.
La pantalla vol imposar-se sobre l’espai tangible. La investigació de moviment es comunica amb una projecció audiovisual que va més enllà d’un decorat de fons: les accions dels cossos virtuals interaccionen amb la dels cossos reals: els seus originals.
Clàudia Mirambell
es forma en dansa contemporània a NSCD (Leeds), i a través de workshops amb ballarins i creadors a diferents festivals i escoles d’Europa. Paral·lelament estudia arquitectura a EPS (Girona) i WSA (Cardiff). Es gradua en Coreografia i interpretació a l’Institut del Teatre.
Del seu treball com a creadora destaca el site-specific “Servei de desubicacions 24h”, estrenat al festival Sismògraf d’Olot; “Nada.dora.toda.dorada”, programada a diferents espais i adaptada a site-specific al Pavelló Mies Van der Rohe; “Laberinto”, curtmetratge experimental seleccionat a AVDP Atenes; “Allunatge”, maridatge de cuina i moviment estrenat al restaurant El Celler de Can Roca.
Paral·lelament col·labora en projectes com a dramaturga, mirada externa, o intèrpret, amb creadors com Núria Guiu, Junyi Sun, Eléctrico 28, Albert Boronat, i Elena Lalucat. El seu interès s’inclina cap a la creació multi disciplinar, a través de la coreografia i la dramatúrgia, explorant diferents formats i englobant cos, espai, imatge i text.