Menu

Raquel Klein i Raquel Gualtero, sent creadores independents, es van conèixer treballant sota la direcció de Lipi Hernández. Allà van sentir la necessitat d’apropar els seus imaginaris, que han fet fins ara sent ull extern dels seus propis treballs com a coreògrafes. Al principi de tot està l’avorriment, també anomenat caos, aquest vol ser el punt de partida de la investigació durant la residència a la Visiva. Tot just a l’inici d’aquesta cerca ens fascina la idea de com el temps s’avorreix en el cos i ens agradaria articular-ho més enllà a través de la pell, l’espai i la societat.

La pell ens permet tocar l’os del temps, l’espai ens apropa a sentir l’existència a punt de ser extingida i la societat en aquest cas capitalista, quan aquesta ens deixa de divertir l’avorriment es revela en la seva contra.

Sense l’avorriment no hi ha revolució i per tant cap indici de creativitat té cabuda, “la rebelión de las aburridas”.

Raquel Gualtero Soriano

es gradúa l’any 2005 al departament de dansa de la Modern Theatre Dance, De Theaterschool a Amsterdam (Holanda). I un any més tard guanya una beca danceWEB-Europe al festival ImPulsTanz de Viena.

Com a ballarina a treballat amb Àlex Rigola, Janet Novas, Pere Faura, Romeo Castelluci, Scottish Dance Theatre, Compagnia Zappala, Fabulous Beast, Àngels Margarit i Lipi Hernández, entre d’altres companyies i professional.

Com a creadora, va debutar l’any 2005 amb Blanco, que va formar part del reconegut ITs Festival Amsterdam. Persona, guanya el premi Injuve 2011 a la creació jove, Brut, Nuà i Amaro completen la seva trajectòria com a coreògrafa.

Raquel Klein

és creadora, docent i intèrpret. Graduada en Coreografia i Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona i en Disseny d’Interiors per la ESDAP.

Com creadora ha presentat recentment la seva última peça de només 1,28, guanyadora del ArtJove 2017 i de MM&I – Certamen Coreogràfic de Madrid. La seva primera obra Wu Wei, ha estat presentada en la Programació del Mercat de les Flors 2019-2020 i dins del Festival de la Quinzena Metropolitana de Dansa en la Caldera-Les Corts.

Com intèrpret ha treballat recentment amb Sibèria-Paloma Muñoz amb La Piel Vacía, amb Eulàlia Bergadà amb Gold Dust Rush, estrenada en el Festival Grec de Barcelona, així com en diversos projectes amb Lipi Hernández com El Canto de los Caballos en SÂLMON Mercat de les Flors i Mol.leculari en Festival Sismògraf.