Menu

El projecte **ONA / SHE** es basarà en la creació d’un alter-ego d’una sirena. És una dona que descobreix el seu cos i les seves capacitats a través del moviment i la veu. La sirena representa aquesta dona i és la que pren el poder de la bellesa i la seducció en les seves propies mans, s’enfronta a les seves pors i accepta els seus poders. La peça crearà un espai on el misticisme i la imaginació difuminen la frontera entre allò real i allò surrealista.

Ella és només una de moltes, una trobada de generacions de dones, que van traspassar les fronteres dels estàndards patriarcals i, per tant, van ser cridades com una mena de bruixes, moltes vegades silenciades amb força o fins i tot castigades per expressar la seva veu. Però ella ja no s’amaga, està disposada a cridar amb una veu que no és només seva.

“La seva veu és suau. Et capta cada cop més. No s’atura. És com si et posseïs, com si no hi hagués manera d’evitar estar més a prop d’ella. Sense avís, es transforma, creix, s’expandeix. Pren el relleu. S’apodera de l’espai, del cos, del temps. Ja no s’ha de controlar. És allà fora i no hi ha manera de tornar-la a entrar. Un cop alliberada la veu, pren la seva pròpia entitat, una manifestació de les generacions que ja no són aquí, un crit que no és només el seu. Un crit d’aquelles que segueixen tenint cicatrius, de les que mai van poder cridar.”

Fitxa artística

  Coreografia i interpretació Anamaria Klajnšček
  Música Aurora Bauza
  Vestuari Gabriela Lotaif
  Ajudant de dramatúrgia i fotografia Nora Baylach
  Vídeo Yari Stepano
  Disseny de llum Borut Bučinel
  Tècnic de so Damjan Delak
  Assessorament Maja Delak
  Productora executiva Ksenija Kaučič
  Coproduccions Emanat, Flota Zavod, Plesni Teater Ljubljana
  Suport La Visiva

Biografia

  Anamaria Klajnšček

  (1996) és una intèrpret i coreògrafa eslovena, que treballa sobretot entre Espanya i Eslovènia. El 2021 va rebre el premi Ksenja Hribar com a ballarina prometedora.

  El 2014 va acabar SVSGL (escola eslovena de dansa contemporània) i va continuar els seus estudis als Països Baixos a l’Acadèmia de Teatre i Dansa d’Amsterdam (AHK). Després de tres anys d’estudis, es va traslladar a Alemanya i la temporada 2017/18 va treballar per a una companyia de dansa anomenada TanzMainz, on va col·laborar amb coreògrafs com Sharon Eyal, Guy Nader & Maria Campos, Guy Weisman & Roni Haver.

  Els darrers dos anys ha estat treballant com a autònoma amb diversos coreògrafs, sobretot de l’escena espanyola. Com a ballarina, actualment està de gira amb les actuacions de Roser Lopez Espinosa, Pere Faura, Guy Nader & Maria Campos i la seva pròpia creació COSSOC. Aquest últim és un duet col·laboratiu amb el ballarí català Magí Serra. L’octubre de 2022 s’estrenarà amb la seva actuació en solitari ONA a Ljubljana (Eslovènia).