Menu

Sinopsi espectacle: Fes un llarg camí que no pensa en cap ahir i no es projecta en possibles demà. Qui es dedica a caminar és pelegrí que mira endins i a cada fons hi troba fins.

Fitxa artística: Idea original: Miquel Barcelona Assitència coreogràfica: Ona Mestre Creació i intèrprets: Miquel Barcelona, Oriol Mula, David Nóvoa i Laia Santanach Imatge: Ignasi Castañé Llums: Jordi Berc

Podríem pensar que, a l’any 1988, Guillermina Coll va rebre el seu Re-mou-te particular: reinterpretar (sota la mirada de la dansa) El Llibre Vermell de Montserrat i així creà El llibre Vermell, una peça de la Companyia DART en col·laboració amb l’esbart de Rubí, l’escolania de Montserrat i música original de Xavier Benguerel estrenat al Liceu. «Pelegrins» busca l’essència d’aquest projecte original i el reinterpreta sota una mirada multidiciplinària amb la dansa com a eix conductor. De la mateixa manera que va fer la Guillermina, hem afagat el Llibre Vermell de Montserrat per extreure’n inspiració temàtica (la figura del pelegrí, l’espiritualitat, la dona i la mort) i artística (textos referents a l’univers, el cercle, la festivitat, l’Ars Nova o composicions musicals i coreogràfiques). Posem també al centre, la Guillermina com a creadora: persona dedicada a la dansa. Busquem fer un homenatge al dia a dia de qui, a través de la seves inquietuds, voluntats i pràctiques en primera persona, materialitzen la seva vida i n’aprenen, s’hi comprometen i s’hi endinsen. Del Llibre Vermell de Guillermina Coll, sobretot, en recollim la valentia, l’estètica, les formes i l’entendre que, com qualsevol camí de pelegrinatge, el paisatge (i la seva bellesa) sempre estan vius i en moviment. Per tant, la peça resultant és inevitablement, un misteri per tothom.

Miquel Barcelona, 1983.

Membre fundador de nunArt Creacions Contemporànies (www.nunartbcn.com). De trajectòria multidisciplinar, més de 15 anys d’experiència professional en el món de la dansa i les arts escèniques, de la que en destaquen directors, coreògrafs i companys com Carolyn Carlson, Juan Kruz de gario Esnaola, Raffaelle Giovanola, Darío Fo, Àlex Rigola, Qars Teatre, Cobosmika, entre molts d’altres. Des del setembre de 2012, és resident estable de nunArt Guinardó juntament amb Laura Vilar [vbuit]. Des d´aleshores , en destaquen creacions com: el duo “La vida era”, la peça de grup “El Banquet” i el recentment estrenat solo “Frontera”.


Mostra passada:

16-09-2017 20:00
Assaig obert informal per compartir les primeres línies de treball i explicar el projecte Re-mou-te 2017: Pelegrins.