Menu

La Visiva col·labora en el Projecte Remou-te, organitzat per l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) en col·laboració amb l’Institut del Teatre, per apropar creadors de dansa de diferents generacions, i reivindicar el llegat coreogràfic de Catalunya. L’artista seleccionada en la quarta edició del projecte, Raffaella Caprio, estarà en residència a l’espai de La Visiva durant el mes de març.

Remou-te neix amb el principal objecitu de promoure la transmissió de coneixement entre els artistes de diferents edats i amb diferents punts de vista, que revisen conjuntament peces coreogràfiques ja creades, per arribar a la creació i presentació d’un nou treball.

La futura peça de Crapio es basa en … de San Vito, que la cia. Raravis (Andrés Corchero i Rosa Muñoz) va estrenar al Mercat de les Flors el 2006. L’objectiu de la nova creació és una recerca sobre el moviment involuntari i descontrolat que té com a motor raons de naturalesa social inconscients. Planteja la visió del ball de Sant Vito com a resposta i manifestació del malestar del cos i de l’ànima, a causa del condicionament social. Es qüestiona si el tarantisme era/és una reacció física, una via de salvació com a resposta a una repressió política i social, i es pregunta quines són les limitacions que ens han imposat fins al dia d’avui, capaces de portar-nos al límit de la bogeria fregant la mort en vida; si som éssers lliures; o quina és la resposta física als malestars de l’ànima. A més de la col·laboració de l’Institut del Teatre, el projecte compta amb el suport de La Caldera, nunArt i La Visiva. La proposta resultant del procés, d’entre 20 i 30 minuts de durada, es presentarà públicament el 4 d’abril del 2019 a La Caldera Les Corts i el 5 d’abril a l’Institut del Teatre de Barcelona.