Menu

En aquest curs continuarem abservant la relació entre la fàscia i l’esquelet.

La Fàscia és un teixit corporal que embolcalla cada part del cos, des de lo més profund fins a la superfície. Ens podem imaginar una xarxa que conté i connecta totes les parts del cos.

La seva capacitat elàstica ens proporciona eficiència energètica. Per a accedir a la elasticitat de la FÀSCIA fa falta entendre la funció dels músculs, afinar el seu to i respectar l’alineament ossi.

L’arquitectura de l’esquelet proposa direccions de moviment i marca certes possibilitats del trànsit de la dansa.

La conjunció de tot plegat ens acosta a la idea de Tensegritat.

Maria Mora Alcolea

Ballarina-intèrpret i improvisadora, professora d’Axis Syllabus, dansa contemporània i Contact Improvisació. Estudia al Conservatori Artemis Dansa i amb la ballarina Anna Corredor a Tarragona, en 2007 viatja a Brussel·les durant 5 anys per a involucrar-se en la xarxa internacional d’investigació Axis Syllabus; ASIRN. Axis Syllabus treballa l’anatomia del moviment i la física, entenent límits i capacitats del cos i l’eficiència energètica. N’és mestra certificada. Avui és la única instructora a nivell espanyol. Imparteix classes regularment en el seu territori, Celrà, Lleida i Barcelona, i a l’estranger, ha anat a Itàlia, Alemanya, Hongria, Bèlgica, França i Grècia. Professora en el International Nomadic College of the Axis Syllabus a França al 2019.

Paral·lelament a Brusel·les rep entrenament de diferents mestres a Jette Studio, Hybrid Studio i La Raffinerie, on coneix a The Slovaks, Fatou Traoré, Rasmus Olme i molts altres.

Part integrant del projecte COS FRACTAL amb la ballarina Ona Fuster on estudien la relació entre l’Axis Syllabus i l’Osteopatia Craneo Sacral

Artísticament segueix varies vessant; –

  • Intèrpret i investigadora en la dansa improvisació i la composició a temps real, s’identifica i s’inspira amb el treball de Julein Hamilton, Katie Duck i Sònia Sánchez així com d’altres professionals d’aquest camp. Treballa el Soundpainting, amb el Col·lectiu Free’t amb el que treballa fa 7 anys amb varis espectacles.

És també activa des de fa 12 anys en el Contact Improvisació(CI),

Ensenya CI i participa en el seu desenvolupament, ha ensenyat a França, Italia, Bèlgica així com regularment al seu territori.

  • Escollida com a coreògrafa en el projecte Balla’m un Llibre per l’APDC amb “Un instant” trio; dansa i piano.

  • Ballarina i coreògrafa en el Col·lectiu Free’t Lleida

  • Duo Arima, amb la peça Quasi Serenor amb el contrabaixista Rafel Esteve (Catalunya) presentada a Lleida, i Barcelona.

  • Forma part de la plantilla d’intèrprets de la companyia de teatre ZumZumTeatre.

Links

http://cfreet.tumblr.com/

www.axissyllabus.org

https://www.facebook.com/maria.moraalcolea


Curs passat:

Del: 06/03/2021 al 07/03/2021
Dissabte: de 10 a 13h i 14:30 a 17:30h | Diumenge: de 10 a 13h i 14:30 a 17:30h
90 euros


Curs passat:

Del: 28/11/2020 al 29/11/2020
Dissabte: de 10 a 13h i 14:30 a 17:30h | Diumenge: de 10 a 13h i 14:30 a 17:30h
90 euros