Menu

La lírica Física proposa un entrenament performatiu en dansa-teatre amb una performance al final del trimestre.

El curs està dirigit a ballarines/ballarins, performers i actores/actors ia les persones amb un interès per a la investigació corporal/creativa.

Sophie Thirion ens ofereix un espai de recerca per explorar i navegar a través del món de les arts vives, utilitzant com a eix central el cos amb tot el moviment i l'expressió. En aquest entrenament performatiu ens alinearem en tres eixos fonamentals: el cos humà amb la sensibilitat, els moviments i l'espai. Primer ens centrarem en la recerca del nostre llenguatge corporal únic per poder obrir-nos a la ressonància constant amb l'espai i les altres persones. La forma i la manera d'estructurar l'espai, de qüestionar-lo, de crear-lo amb el moviment mateix o amb els buits entre els cossos, en les interrelacions.

Com puc mantenir la meva expressió lliure sense perdre la connexió del col·lectiu per arribar a una creació comunitària. En aquest laboratori també s'entrenarà el cor com a part d'aquesta xarxa que sosté el desplegament d'un sol, duet, trio. Amb l'intent constant de mantenir-nos present i honest en allò que passa cap a dins i cap a fora, permetent la mutabilitat del cos, la transformació de l'espai, el desaferrament d'estructures rígides en mi que m'impedeixen ser/brillar en la meva peculiaritat o connectar-me amb el grup. L'escenari com un camp magnètic en constant evolució, activant la creadora, el creador que cada persona porta a dins. La intenció és acabar el trimestre amb una performance que s'haurà anat creant al llarg de les sessions, però no pas com una obra definida. Però sí com el resultat del propi entrenament on l'àncora no està en una estructura definida, però sí en la integració dels punts claus de la proposta. Cos sensible/ moviment/ espai des d'una mutabilitat en consciència! Aquest entrenament performatiu a dansa-teatre contempla una proposta de vestuaris que es comunicarà als participants.

Biografia

    SOPHIE THIRION (Brussel·les, 1978)

    Artista creadora i directora en arts vives. Es va formar a l'escola de Jacques Lecoq en teatre físic (Brussel·les) i al Laboratori, escola d'expressió corporal dramàtica (BCN). El seu interès per l'expressivitat del cos i la dansa la porto a investigar la dansa-butoh i la dansa-teatre amb mestres com Atsushi Takenouchi, Thomas Hauert, Pau Aran, Andres Waksman, Linh Johansson, David Wampach, Minako Seki, Denise Namura entres altres. Des de molt aviat interpel·la la hibridació dels diferents llenguatges escènics buscant alhora trobar un llenguatge propi dins les arts vives. Això la va portar a 2 Masters a Performance amb el mètode Keep Moving de Mercedes Boronat. Respecte a la creació va emprendre un camí molt en solitària per trobar-se dins del gènere dels nous llenguatges i va crear més de 6 sols com “Schiele, dones al descobert”, “la femme- oiseau”, “Brisa”, “Nivis” on investigo de forma personal com abordar els processos creatius i com teixir ponts entre la poesia visual, la narració en moviment, i la dansa amb materials. Des d'allà creo la seva pròpia metodologia que anomeno “La Lírica Física” i va començar a impartir cursos intensius de creació escèniques a diversos espais alternatius com La Visiva (BCN), L'espai en Blanc (Madrid), El BlueFactory (Suïssa), centres d'arts com el Centre Pàrraga ( Múrcia) i centres cívics Com Can Felipa (BCN). En aquestes formacions acompanyo moltes persones a desenvolupar un sol escènic acompanyant-les amb el seu coneixement acadèmic i la seva intuïció creativa. Les seves investigacions com a creadora i pedagoga el van portar a la seva primera gran producció “Home” com a directora artística, l'obra es va estrenar al Teatre Circo Múrcia, amb el suport de la Caserna d'Artilleria i l'Ayecía. També ha col·laborat com a intèrpret amb Meritxell Checa, Vinicius Carvahlo, Marina Tsartsara, Valentina Carlone, i amb la companyia AzulTeatro (Itàlia) on va desenvolupar una nova investigació de Site SPECIFIC en reserves naturals participant a l'Alt Festival de Malta i Festival OperaPrima d'Itàlia. En aquests darrers anys s'està dedicant més a la direcció escènica i assessorament en direcció artística amb diversos espectacles com “Wak”, espectacle familiar inspirat en els contes d'Olga de Déu amb l'Ayecía que es va estrenar al Teatre Circ Múrcia, Faüla de la Cia Dosenvilo, Cigarreres, Alacant, i "Kariguri" de la Cia Giramagic entre uns altres. Actualment està en procés de creació d'un nou sol “Inherent” i en una nova investigació sobre un entrenament performatiu “Floating” a la Visiva.


Noves dates:

Del: 21/04/2023 al 16/06/2023
Cada divendres de 18h a 20h
Curs complet: 160€

Inscripcions: laliricafisica@gmail.com


Curs actual:

Del: 20/01/2023 al 31/03/2023
Cada divendres de 18h a 20h (11 sessions)
Curs complet: 180€ / Classe solta: 20€

Inscripcions: laliricafisica@gmail.com