Sensibilitat artificial (títol provisional) és un estudi sobre la dicotomia mentida-sinceritat i és el primer projecte de creació individual de l'Élise Moreau després de dedicar cinc anys als processos col·lectius.
En les arts contemporànies, on la noció de personatge ha desaparegut pràcticament, i en la societat actual on la representació d'una mateixa és omnipresent, l'Élise es pregunta com de diferents són les accions performatives de les accions socials. La proposta investiga, doncs, l'art de confondre com a pilar de les nostres relacions interpersonals i del contracte moral escènic.
Sensibilitat artificial rescata el debat del segle XVIII sobre el correcte quefer de l'actor en el qual s'enfronten el romanticisme i el classicisme. Uns prediquen la sinceritat de les passions de l'actor, uns altres venen els mèrits del fingiment atent i precís. El projecte transposa aquesta problemàtica a les pràctiques escèniques actuals amb el desig d'indagar la possibilitat d'un híbrid: la sensibilitat artificial.
Biografia
Élise Moreau
Élise Moreau (Avinyó, França, 1992) és ballarina, coreògrafa i pedagoga. Viu i treballa a Barcelona des de 2017.
Va estudiar dansa contemporània a França i Bèlgica, on es va graduar en el Conservatori Real d'Anvers. Allí, va començar la seva carrera treballant com a intèrpret per a creadors com Romeo Castellucci, Dominique Boivin o Jaco Van Dormael.
A la seva arribada a Barcelona cofunda el col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina, amb el qual desenvolupa treballs performatius i pedagògics amb perspectiva llibertària, anti acadèmica i feminista. Des de 2018, forma part de Makrâl, un col·lectiu pluridisciplinari franco-belga que busca formes in situ per a activar la memòria col·lectiva en territori rural.
En paral·lel, col·labora amb la companyia Camaralucida i amb l'artista Noela Covelo Velasco.
Com a ballarina i coreògrafa, li interessa la potència del cos i del moviment. Estima particularment l'acció performativa artesana (sense grans mitjans exteriors) per la seva universalitat potencial i per la seva accessibilitat econòmica i, per tant, deselitizant. Aspira a una recerca íntima i permeable que sigui capaç de qüestionar, divertir i a vegades molestar.