Menu

Quan dues ones sonores d'igual freqüència s'emeten al mateix temps les percebem com una sola. En canvi, quan dues ones sonores amb una lleugera diferència entre les seves freqüències es troben en un punt o una regió de l'espai, baten entre si produint en l'oïda humana una tercera ona.

Parafonías explora les friccions que es produeixen entre l'esfera del moviment i l'esfera de la veu i com en jugar amb les distàncies entre ambdues, apareix un tercer ens no premeditat.

El punt de partida va ser observar les sintonies que es produeixen entre cos i veu durant un acte comunicatiu: les maneres en les quals, en parlar, el gest i la intenció fan costat a la paraula, el llenguatge, per a emfatitzar la seva missió comunicativa. La recerca neix del desig de desfer l'uníson i desmuntar les associacions dominants per a connectar amb significats i maneres de fer desconeguts, permetent relacions menys intuïtives i que així emergeixin imaginaris inesperats.

Biografia

    Blanca Tolsá (Ontinyent, València, 1991)

    Graduada en dansa contemporània pel Conservatori Professional Institut del Teatre de Barcelona. Al 2016 finalitza Itdansa, seguidament treballa amb Ariadna Montfort per a Moaré (Grec Festival 2017). El 2017 interpreta 24 Preludi de Zappalà Compagnia. Després participa a Wu Wei de Raquel Klein, per la qual rep el Premi Butaca 2020 per millor intèrpret femenina en dansa. Forma part del Cèl·lula 1, producció del Mercat dels Flors amb la peça Flamingos d'Albert Quesada.

    Al 2020 és resident de La Caldera, CC Barceloneta, Ca l'Estruch, Roca Umbert, Periferie Artistiche Itàlia, DevirCapa Faro; on crea la seva primera peça Ecoica, estrenada al Festival Dansa Metropolitana 2022. Actualment treballa amb Constança Brncic, Paloma Muñoz Sibèria, Jacob Gómez i Anna Macau, al mateix temps que estudia el Grau Superior en Coreografia en el Institut del Teatre, Barcelona.