Menu

Aquestes sessions d’entrenament es basen en diverses aproximacions al treball corporal -body weather, senso-percepció, treball de contacte, manipulacions- per obrir l’escolta del cos i redescobrir les seves potencialitats físiques i la seva disponibilitat creativa. Les propostes que es treballen plantegen reptes de tota mena: resistència, flexibilitat, escolta… i conviden a pensar sobre la nostra pràctica com a ballarins i performers.

En aquest curs realitzarem exercicis que plantegen reptes a diferents nivells: resistència, temporalitat (ritmes, velocitat), treball de l’espai, coordinacions i dissociacions de les parts del cos, flexibilitat, respiració i escolta de les relacions anatòmiques i fisiològiques. Proposarem maneres d’obrir els sentits, millorar la seva precisió i observarem de quines maneres percebem l’entorn i com ens afecta. El Body Weather és una pràctica desenvolupada per la companyia de dansa Mai Juku, al Japó als anys 80’. El seu director Min Tanaka i els ballarins i coreògrafs que la integraven, entre els quals estaven Hisako Horikawa i Andrés Corchero, varen investigar les relacions del cos amb el paisatge, les mudances estacionals i el cos com a matèria canviant, no fixa. L’entrenament que varen desenvolupar (MB: Muscles and Bones/ Mind and Body) obre el cos als estímuls externs, el fa permeable, el descondiciona.

La pràctica que proposo en aquest curs veu d’aquestes fonts i s’ha anat desenvolupant amb altres interessos i línies de recerca.

Constanza Brnčić (Barcelona)

Desenvolupa la seva particular mirada sobre el cos i el fet escènic des de fa vint anys. Formada en dansa contemporània i nova dansa a Nova York i llicenciada en Filosofia i Màster en Pensament Contemporani per la UB, actualment realitza el doctorat en Filosofia Contemporània i Tradició Clàssica.

S’interessa aviat pel treball desenvolupat per Min Tanaka (Body Weather) que aprén de la mà de Hisako Horikawa, Andrés Corchero, Katerina Bakatsaki, Frank van de Ven i Christine Quoiraud. A aquesta línea de treball s’uneix la important influència del treball de percepció i composició desenvolupat per la coreògrafa americana Lisa Nelson (Tunning Scores).

La pràctica que proposa Constanza Brncic té com a substrat aquestes dues influències. Els seus àmbits d’acció inclouen formats diversos: des de la creació escènica, el treball d’intèrpret, ballant amb companyies com Raravis / Andrés Corchero i Rosa Muñoz (1996-2009) o Malpelo (2002/2004) i la coreografia, passant per projectes socials en diferents contexts (hospitals, escoles, presons, col.lectius de no-ballarins) i projectes en l’àmbit de la improvisació. Actualment combina la seva tasca creativa amb la docència de Composició i Improvisació al Conservatori Superior de Dansa en el grau de Coreografia, i com a professora convidada a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (Institut del Teatre).


Curs passat:

Del: 26/04/2019 al 21/06/2019
Tots els dilluns i divendres de 9 a 10.30hCurs passat:

Del: 11/01/2019 al 26/04/2019
Tots els dilluns i divendres de 9 a 10.30hCurs passat:

Del: 01/10/2018 al 19/12/2018
Tots els dilluns i divendres de 9 a 10.30hCurs passat:

Del: 25/09/2018 al 28/09/2018
Tots els dilluns i divendres de 9 a 10.30h
Preu 60€